Dnevnik bebe internet prodavnica
Registracija,
Registrovani korisnici imaju mnoge privilegije. Forum, komentarisanje tekstova, postavljanje pitanja lekarima...Pridruži se i ti !
Prijava
Postavi svoj foto album, podeli svoja iskustva, prati novosti...
Ažuriraj svoj dnevnik, budi u toku, čekaju te iznenađenja!

VAŠA BEBA

Vaša bebaDobrodošli u svet roditeljstva!!! Da li imate pitanja vezana za spavanje bebe, ishranu beba, zdravlju, razvoju? Možemo vam pomoći da rešite probleme dojenja i spavanja kod beba, da počenete sa čvrstom hranom, da se snađete kada beba počne da plače, da saznate za šta i kada je vaša beba spremna, da otkrijete bolest kod bebe, pratite nedeljni razvoj vaše bebe, upoznate razne aktivnosti za stimulisanje razvoja vaše bebe i još mnogo više.


 • NOVOROĐENČE

  NovorođenčeOd rođenja vaša beba počinje da se razvija i prilagođava svetu oko sebe, a vi ćete biti prijatno iznenađeni koliko brzo će vaša beba rasti. Koliko je važno da u narednim nedeljama, mesecima podstičete razvoj vaše bebe, toliko je važno da imate na umu da je svaka beba intividua sama za sebe i da su sve bebe različite.

 • KOD KUĆE SA BEBOM

  Kod kuće sa bebomStigli ste kući iz porodilišta! Sada vas čeka puno divnih trenutaka, a takođe ćete osećati teškoće novog života koji donosi mala beba. Kada je beba gladna, koliko treba da sisa ili koliko treba da popije adaptiranog mleka, su samo jedni od mnogih pitanja koje majke u danima posle porođaja imaju. Na mnoga pitanja nećete naći odgovor jer je svaka beba svojstvena sebi, ali ovde ćemo pokušati da vam olakšamo svaki težak trenutak i svaku nedoumicu koju ćete imati.

 • BRIGA POSLE POROĐAJA

  Briga posle porođajaU danima posle porođaja, važno je da se brinete kako o vašoj bebi tako i o sebi. Daćemo vam odgovore na mnoga pitanja koja ćete imati u vezi vas i vaše nege. Bilo da ste se porodili prirodnim putem ili carskim rezom, ovde ćete pronaći sve što vam je potrebno da bi održali vitalnost i energiju koja će vam biti neophodna.

 • DOJENJE

  DojenjePedijatri, babice, ginekolizi, čak i proizvođači mleka u prahu slažu se sa činjenicom da je dojenje najbolji oblik hranjenja beba. Ma koliko se tehnologija usavršavala, uvek će postojati nešto što priroda čini bolje. Tu spada i stvaranje najbolje hrane i najboljeg sistema isporuke bebama i to na način koji je istovremeno najbolji za majku.

 • VAŠA BEBA I NJEN SAN

  Beba i njen sanKako vaša beba spava je jedan od pokazatelja kakvi su ostali aspekti vašeg života. Da li ćete, zbog nepravilnog bebinog sna, loše spavati neko vreme ili duži period, zavisi od bebine navike kod spavanja. Male bebe mnogo više provode spavajući nego što su budne, dok starije bebe imaju različit ritam spavanja. Loše navike kod spavanja se mogu ispraviti. To što ste postali roditelj, ne mora da znači da ste izgubili pravo da spavate!!!

 • HRANJENJE NA FLAŠICU

  Hranjenje na flašicuKada ne bi postojale prednosti hranjenja na flašicu, niko ko je sposoban da doji ne bi se odlučio za ovaj tip hranjenja. Ali postoje neke stvarne prednosti za majke i očeve i one ipak preovlađuju nad koristima dojenje.

 • STIMULISANJE RAZVOJA

  Stimulisanje razvojaKao roditelj vi ste osnovni izvor informacija kroz kojih će vaša beba naučiti o svetu oko sebe i kako da sarđuje sa njim. Komunicirajući sa vašom bebom kroz govor, dodire i pažnjom nećete samo pomoći da se stvori posebna veza nego ćete takođe učestvovati u unaprđivanju njihovog socijalnog, psihičkog i intelektualnog razvoja.

 • DEČIJE BOLESTI

  Dečije bolestiDanas se većina dece vakciniše, pa su mnoge zarazne bolesti postale ređe. Ako vam dete oboli od neke od njih, verovatno će na nju biti otporno do kraja života. Većinu ovih zaraznih bolesti uzrokuju virusi, nema leka kojim bi se mogla izlečiti, ali većina dece se od njih oporavlja brzo i bez poteškoća. Nema mnogo smisla pokušavati da se dete izoluje dok boluje od zarazne bolesti, ali dobro bi bilo obavestiti roditelje dece s kojom je dete bilo u kontaktu.

 • UVOĐENJE ČVRSTE HRANE

  Uvođenje čvrste hraneUvođenje čvrste hrane u svakodnevnu ishranu vašeg deteta je veliki izazov kako za vas tako i za vašu bebu. Kako se beba bude razvijala tako će ulaziti u potpuno nov i raznovrstan svet ukusa, sa kojim je vi morate adekvatno pripremiti. Počeci sa čvrstom hranom mogu biti zastrašujući, ali i ne moraju jer ćete ovde naći sve o najboljim namirnicama za vašu bebu kao i o receptima za pravljenje ukusnih kašica.

 • NEDELJNI RAZVOJ BEBA

  Nedeljni razvoj bebaU ovom odeljku pratićete svoju bebu kroz svaku nedelju tokom prve godine života. Kako se bebama razvija vid, sluh, kako beba napreduje fizički i psihički. Šta vas, kao majke očekuje tokom cele prve godine i na šta sve treba da obratite pažnju.

Dunja Raičević
Ayna Cosmetics

Isidora make up