Dnevnik bebe internet prodavnica
Registracija,
Registrovani korisnici imaju mnoge privilegije. Forum, komentarisanje tekstova, postavljanje pitanja lekarima...Pridruži se i ti !
Prijava
Postavi svoj foto album, podeli svoja iskustva, prati novosti...
Ažuriraj svoj dnevnik, budi u toku, čekaju te iznenađenja!


12. nedelja trudnoće

Prijavite se da ocenite članak!
oceni clanak

12. nedelja trudnoćeVi

Promene vašeg raspoloženja mogu se stišati i sada ćete početi da se osećate mnogo manje uznemireno i zabrinuto jer je rizik od spontanog pobačaja u ovoj nedelji prošao. Mučnina i povraćanje će početi da se smanjuju kako se promene u hormonima budu smirivale. U ovoj nedelji biste trebali imati ekspertni ultrazvuk na kom bi ste mogli videti kompletno vašu bebu i uz dobro oko ginekologa koji vas pregleda, može se uočiti i pol vaše bebe.

Vaša materica je prevelika da bi ostala u karlici i gura se iznad pubične kosti. Počećete da dobijate ekstra kilograme. Vaša stopala i ruke mogu često biti vruća; to je zato što se pri snižavanju krvnog pritiska vene i arterije u vašim ekstremitetima opuštaju.

Vaša beba

Vaša beba je sada kompletno formirana ali potrebno joj je narednih šest meseci da bi skroz sazrela. Ona je veličine šljive i počinje da pomera prste. Vi i dalje ne možete da osećate pokrete vaše bebe jer je ona i dalje majušna. Svi unutrašnji organi su formirani i većina njih funkcioniše, tako da je mnogo manja verovatnoća da će infekcije i lekovi škoditi detetu. Očni kapci su oblikovani i prekrivaju oči.

Kosti počinju da rastu, mada su, u ovom periodu, i dalje mekane kao hrskavica. Posteljica preuzima glavnu ulogu u životu vaše bebe. Ona će filtrirati kiseonik i hranljive materije iz krvotoka majke do bebe kroz pupčanu vrpcu.

Dobijanje na težini

U prva tri meseca ukoliko niste imali problema sa povraćanjem, mogli ste dobiti 1,2kg, oko 10% ukupne dobijene težine u trudnoći. Idealan porast težine do ovog perioda iznosi 2 kg.

Vaša beba je dugačka 6,5cm i teška oko 18g. • Facebook
 • Twitter
 • Digg It!
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Del.icio.us
 • NewsVine
 • Reddit

Da li Vam je koristio ovaj tekst?

0
Pošaljite komentar
 1. Formatting options
     
   
   
   
   
     
Posalji prijatelju

Naslov:  
Vaš email:
 
Email prijatelja:
 

Poruka:  
* sva polja su obaveznaDunja Raičević
Ayna Cosmetics

Isidora make up
^ Vrati se gore