Dnevnik bebe internet prodavnica
Registracija,
Registrovani korisnici imaju mnoge privilegije. Forum, komentarisanje tekstova, postavljanje pitanja lekarima...Pridruži se i ti !
Prijava
Postavi svoj foto album, podeli svoja iskustva, prati novosti...
Ažuriraj svoj dnevnik, budi u toku, čekaju te iznenađenja!


15. nedelja trudnoće

Prijavite se da ocenite članak!
oceni clanak

15. nedelja trudnoćeVi

Verovatno ste se do sada ugojili oko 2,5kg (malo više ili niže je u granicama normale), i kako odmiče trudnoća možda ćete osetiti neočekivane simptome. Na primer, zbog kombinovanog efekta hormonalnih promena i povećanog protoka krvi u sluznicama, vaš nos će se češće zapušavati. Neke trudnice takoće pate od krvarenja iz nosa kao rezultat ekspanzije krvnih sudova i porasta protoka krvi u predelu nosa.

Između ove i 18 nedelje je najbolji period da se uradi amniocinteza, ako je neophodna. Test može identifikovati stotine genetičkih i hormonalnih poremećaja. Ako ste izuzetno zabrinuti dok čekate rezultate, možda će vas utešiti da većina žena koja urade ovo testiranje dobije odlične rezultate.

Nemojte se iznenaditi ako vi i vaš partner se ovih dana osećate previše stresno. Mnogi parovi koji očekuju bebu su zabrinuti zbog njenog razvoja i zdravlja. Ali na uštrb psihičkom miru i porastu energije, ovaj trimestar je predivan za većinu trudnica.

Vaša beba

Vaša beba je prekrivena finim dlačicama koje se zovu lanugo dlačice, i koje će kasnije u trudnoći nestati. One služe da bi se zaštitila osetljiva koža vaše bebe. Vaša beba će sada možda sisati palac i hvatati pupčanu vrpcu. Nokti su sada veći. Deo skeleta očvršćava i formiraju se čula ukusa na jeziku. Vaša beba će čuti prve zvuke, slušaće otkucaje vašeg srca, i rad creva. • Facebook
 • Twitter
 • Digg It!
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Del.icio.us
 • NewsVine
 • Reddit

Da li Vam je koristio ovaj tekst?

+ 3
Pošaljite komentar
 1. Formatting options
     
   
   
   
   
     
Posalji prijatelju

Naslov:  
Vaš email:
 
Email prijatelja:
 

Poruka:  
* sva polja su obaveznaDunja Raičević
Ayna Cosmetics

Isidora make up
^ Vrati se gore