Dnevnik bebe internet prodavnica
Registracija,
Registrovani korisnici imaju mnoge privilegije. Forum, komentarisanje tekstova, postavljanje pitanja lekarima...Pridruži se i ti !
Prijava
Postavi svoj foto album, podeli svoja iskustva, prati novosti...
Ažuriraj svoj dnevnik, budi u toku, čekaju te iznenađenja!


24. nedelja trudnoće

Prijavite se da ocenite članak!
oceni clanak

24. nedelja trudnoćeVi

Materica će pritiskati digestivan sistem i time doprinositi stvaranju gorušice. Možda će vam se ten promeniti i biti drugačiji nego što je ranije bio, a to je izuzetno često i vaša koža će se nakon porođaja vratiti na svoje.

Možda ćete ostajati bez daha kako hormoni budu uzrokovali da kapilari respiratornog sistema nabreknu i opuste mišiće pluća. Takoće vas i materica koja raste i pritiska dijafragmu može ostaviti bez daha. Kako se hormoni budu uzburkavali možda ćete imati problema sa pamćenjem i koncentracijom.

Spavanje će biti sve teže zbog stomaka koji raste i zbog vaših misli. Pokušajte da spavate na levoj strani, jer tada omogućavate maksimalan protok krvi i hranljivih materija do posteljice i pomažete bubrezima da bolje rade.

Vaša beba

Još uvek nije došlo do taloženja masnog tkiva, pa je vaše dete i dalje mršavo. U koži se formiraju znojne žlezde. Mišići ruku i nogu dobro su razvijeni i dete ih redovno pokreće. Smenjuju se periodi intenzivne aktivnosti, kada osećate dete kako se pokreće, s periodima mirovanja. Beba štuca i kašlje; njegovo štucanje možete osetiti kao pokrete kuckanja.

Dobijanje na težini

Verovatno ćete nastaviti da dobijate oko pola kilograma nedeljno, iako ćete, možda dobijati više, ako ste bili pothranjeni na početku trudnoće. Idealan porast težine do ovog perioda je 4,5kg.

Vaše dete je dugačko 33cm a teško 570g. • Facebook
 • Twitter
 • Digg It!
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Del.icio.us
 • NewsVine
 • Reddit

Da li Vam je koristio ovaj tekst?

0
Pošaljite komentar
 1. Formatting options
     
   
   
   
   
     
Posalji prijatelju

Naslov:  
Vaš email:
 
Email prijatelja:
 

Poruka:  
* sva polja su obaveznaDunja Raičević
Ayna Cosmetics

Isidora make up
^ Vrati se gore