Dnevnik bebe internet prodavnica
Registracija,
Registrovani korisnici imaju mnoge privilegije. Forum, komentarisanje tekstova, postavljanje pitanja lekarima...Pridruži se i ti !
Prijava
Postavi svoj foto album, podeli svoja iskustva, prati novosti...
Ažuriraj svoj dnevnik, budi u toku, čekaju te iznenađenja!


32. nedelja trudnoće

Prijavite se da ocenite članak!
oceni clanak

32. nedelja trudnoćeVi

Još samo osam nedelja!

Kako dete raste, pritiska vam unutrašnje organe, što uzrokuje gubitak daha i često mokrenje. Možda ćete ustanoviti da vam malo mokraće procuri i kad potrčite, zakašljete se ili se nasmejete. Možda nećete moći da spavate dobro kao obično.

Pupak će vam biti ravan sa stomakom ili će se čak ispupčiti; posle porođaja se vraća u prvobitno stanje. Karlica se širi za porođaj; pa u tom delu možete osećati nelagodnost.

Tokom dana više puta po sat ili dva držite noge malo podignuto. Ako ne možete zaspati, vežbajte tehnike opuštanja pre spavanja, i pokušajte da spavate na levom boku jednom nogom savijenom i poduprtom jastukom. Ne brinite ako i dalje ne možete zaspati; u ovom delu trudnoće sasvim je normalno biti noću sasvim budan.

Nastavite sa vežbama za karlicu na podu; ovo je posebno važno ako imate nekontrolisano ispuštanje mokraće.

Vaša beba

Beba izgleda gotovo kao novorođenče ali mu se telo još mora popuniti. Vaša beba je sada dužine papira A4 formata. Kako se više masti gomila ispod kože pripremajući se za porođaj i vreme posle, koža vaše bebe postaje manje transparentna. Beba raste veća i jača, spremna za porođaj.

Mozak i nervni sistem je sada dobro razvijen, ali ako se beba sada rodi refleks sisanja će biti dosta slab. Verovatno se vaša beba postavila u položaj za porođaj, glavom dole, mada bebe mogu vrlo brzo i lako menjati položaje.

Dobijanje na težini

Pred kraj ovog meseca, porast težine trebalo bi da bude manji, iako vaše dete ubrzano raste. Smanjite uzimanje ugljenih hidrata i mlečnih napitaka ukoliko još uvek istom brzinom dobijate na težini. Idealan porast težine do ovog perioda je 11kg.

Vaša beba je dugačka 40,5cm a teška 1,6kg. • Facebook
 • Twitter
 • Digg It!
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Del.icio.us
 • NewsVine
 • Reddit

Da li Vam je koristio ovaj tekst?

0
Pošaljite komentar
 1. Formatting options
     
   
   
   
   
     
Posalji prijatelju

Naslov:  
Vaš email:
 
Email prijatelja:
 

Poruka:  
* sva polja su obaveznaDunja Raičević
Ayna Cosmetics

Isidora make up
^ Vrati se gore