Dnevnik bebe internet prodavnica
Registracija,
Registrovani korisnici imaju mnoge privilegije. Forum, komentarisanje tekstova, postavljanje pitanja lekarima...Pridruži se i ti !
Prijava
Postavi svoj foto album, podeli svoja iskustva, prati novosti...
Ažuriraj svoj dnevnik, budi u toku, čekaju te iznenađenja!


Osma nedelja trudnoće

Prijavite se da ocenite članak!
oceni clanak

Osma nedelja trudnoćeVi

Umor će vas verovatno jako pogoditi (ako već do sada nije) zbog dodatnog napora vašeg tela da omogući vašoj bebi normalan i brz razvoj. Pokušavajte da se što više odmarate i usporite malo dosadašnji način života. Porast hormona promeniće vašu kožu ili će se pojaviti tamne mrlje na koži, posebno na licu. Bradavice će potamneti i možda ćete primetiti tamnu liniju od pupka do pubičnih malja. Vaše grudi će se polako početi pripremati za dojenje; mogu narasti čak i četiri puta više u narednih devet meseci. Možda ćete primetiti povećen vaginalni iscedak jer su vaginalni zidovi mekši i opušteniji i vodena supstanca se proizvodi.

Vaša beba

Embrion se sada može nazvati fetusom što znači ‘mališan’. Svi glavni unutrašnji organi su razvijeni, iako još uvek u jednostavnom obliku i ne moraju se nalaziti na svom konačnom mestu. Lice je raspoznatljivo: vidi se vršak nosa, nozdrve su formirane, a dva dela vilice su se spojila oblikujući usta. Jezik već postoji. Stvaraju se unutrašnji delovi uha, odgovorni za ravnotežu i sluh. Prsti ruku i nogu mogu se bolje razaznati, iako još nisu potpuno razdvojeni. Ruke i noge su narasle, a mogu se razaznati i ramena, laktovi, kukovi i kolena. Dete se već pokreće , iako to još ne možete osetiti. Fetus je sada dugačak 2,5cm, veličine jagode. • Facebook
 • Twitter
 • Digg It!
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Del.icio.us
 • NewsVine
 • Reddit

Da li Vam je koristio ovaj tekst?

0
Pošaljite komentar
 1. Formatting options
     
   
   
   
   
     
Posalji prijatelju

Naslov:  
Vaš email:
 
Email prijatelja:
 

Poruka:  
* sva polja su obaveznaDunja Raičević
Ayna Cosmetics

Isidora make up
^ Vrati se gore