Dnevnik bebe internet prodavnica
Registracija,
Registrovani korisnici imaju mnoge privilegije. Forum, komentarisanje tekstova, postavljanje pitanja lekarima...Pridruži se i ti !
Prijava
Postavi svoj foto album, podeli svoja iskustva, prati novosti...
Ažuriraj svoj dnevnik, budi u toku, čekaju te iznenađenja!


35. nedelja trudnoće

Prijavite se da ocenite članak!
oceni clanak

35. nedelja trudnoćeVi

Sada se verovatno osećate umorno i nezgrapno. Možda čete se osećati i uznemireno i iritantno i imaćete ponovo česte promene raspoloženja. Možda ćete osećati težinu ili pritisak na karlicu kako se težina vaše bebe bude povećavala. Iskusićete živopisne snove koje vaš mozak stvara kao odgovor na nov način života koji vam predstoji. Vodena tečnost, može vam početi curiti iz grudi. To je kolostrum, prvo mleko koje proizvodite obično posle porođaja. Ponekad, posebno u drugoj i kasnijim trudnoćama, on se proizvodi nekoliko nedelja pre porođaja.

Možda će vam pritisak bebine glavice na bešiku uzrokovati da nekontrolisano pustite malo urina. Vaša beba sada može da prepozna i reaguje na neku pesmu. Probajte da joj pevate da vidite kako reaguje. Ako vas stomak boli, možda vam se rastežu ligamenti koji drže matericu. Izbegavajte podizanje i stajanje duži period vremena.

Vaša beba

Vaša beba je provela prethodne dve nedelje spremajući se za porođaj. Ona jako reaguje na svetlost, bol, i zvuk. Količina plodove vode se smanjuje kako beba ispunjava celu matericu. Posteljica je skroz sazrela, neće više rasti, i sada počinje da stari. Posle porođaja imaće 1/6 od bebine težine.

Creva vaše bebe ispunjena su tamnozelenom, lepljivom supstancom, zvanom mekonijum (napravljenu od mrtvih ćelija i otpada iz jetre i creva). Pluća su potpuno formirana ali i dalje trebaju vremena da bi sazrela.

Koža vaše bebe je sve manje providna i više je roze boje nego crvene. Prsti i nokti su skroz srasli. Beba proizvodi materiju kortisol koja će pomoći plućima da se razviju i pripreme za rođenje. Testisi kod dečaka će sići u mošnice a grudi i polni organ kod devojčica mogu oteći pod uticajem hormona. Oni će se skupiti posle rođenja. Vaša bebe će dobijati oko 50g dnevno. • Facebook
 • Twitter
 • Digg It!
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Del.icio.us
 • NewsVine
 • Reddit

Da li Vam je koristio ovaj tekst?

+ 3
Pošaljite komentar
 1. Formatting options
     
   
   
   
   
     
Posalji prijatelju

Naslov:  
Vaš email:
 
Email prijatelja:
 

Poruka:  
* sva polja su obaveznaDunja Raičević
Ayna Cosmetics

Isidora make up
^ Vrati se gore